Osebna izkaznica/lokacija
Organiziranost zavoda
Tajništvo in skupne službe
Predstavitev zavoda
Obvestila/javni razpisi
Najem telovadnice in učilnic
Projekti
MUNERA 3
Kakovost
Dokumenti
Kontakt
Center INFOkab/Logo ŠC PET
Iskanje gradiva

1. COBISS/OPAC (http://www.cobiss.si)

je mrežna aplikacija, ki omogoča uporabnikom dostop do katalogov online vseh slovenskih knjižnic (nacionalna knjižnica, splošne, specialne, univerzitetne in šolske knjižnice).

Uporabnik lahko išče po vzajemni kataložni bazi- COBIB, kar pomeni hkrati po vseh knjižnicah ali pa si izbere lokalno bazo posamezne knjižnice.

Gradivo lahko iščemo v:

•  osnovnem načinu iskanja z vnaprej določenimi iskalnimi indeksi,
•  izbirnem iskanju lahko iščemo po 28 iskalnih indeksih,
•  ukaznem načinu pa iščemo s pomočjo ukaza select.


Glede na to da, je naša knjižnica aktivna članica v sistemu COBISS, lahko naši uporabniki brskajo po lokalnem katalogu naše knjižnice in dobijo želene informacije o dostopnosti posameznih izvodov (ali je gradivo prosto, ali izposojeno, rok vrnitve). (https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search/advanced?db=cobib)

2. EIFL Direct (http://search.epnet.com)

Electronic Information for Libraries- elektronske informacije za knjižnice.

Eifl Direct je konzorcij, ki skrbi za kreiranje podatkovnih zbirk s polnimi besedili.
Članice konzorcija so tudi vse slovenske knjižnice.
Svojo ponudbo gradi na EBSCO host v Bostonu. Je eden najhitrejših in najbolj razvitih servisov online na svetu. Ima več kot 30.000 odjemalcev in več kot 50.000.000 strani na mesec. Eifl Direct nam omogoča pregled znanstvene in strokovne literature z vseh znanstvenih področij in nudi polna besedila osrednjih svetovnih časnikov in časopisov.

Vsebuje naslednje baze:

•  Academic Search Premier,
•  Business Source Premier,
•  Regional Business Premier,
•  Health Source,
•  Medline,
•  Eric,
•  Master File Premier,
•  Clinical Pharmacology.


Vsebina vsake baze je podrobno opisana. Izberemo bazo (iskanje po več bazah hkrati ni priporočlivo) in lahko iščemo v osnovnem in zahtevnejšem načinu iskanja. Izbrane tekste lahko poljubno tiskamo, shranimo ali posredujemo po elektronski pošti. 

3. dLib.si  (http://www.dlib.si/)

Digitalna knjižnica Slovenije je spletni portal za dostop do digitaliziranega znanja in kulturnih zakladov. Ponuja prosto iskanje po virih in dostop do digitalnih vsebin- revij, knjig, rokopisov, zemljevidov, fotografij, glasbe in priročnikov. Dostop do zbirk je brezplačen.


4. MOODLE (http://moodle.scpet.si/login/index.php)

V spletni učilnici so dostopna gradiva, ki jih posredujemo pri knjižno informacijskem znanju tako na srednji kot tudi na višji šoli.
V spletno učilnico se prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom. Ključ, ki vam bo omogočil dostop v spletno učilnico, dobite v knjižnici.